Domov › Diskusné Fóra › Z každého rožku trošku › Aditívum do nafty
Táto téma obsahuje 7 odpovedí, má 0 hlasov, a bola naposledy aktualizovaná používateľom Anonymný pred 8 rokmi, 8 mesiacmi.
-
AutorPríspevky
-
1. januára 2010 o 0:00 #111
AnonymnýAditívum do nafty
29. októbra 2015 o 19:40 #1024
AnonymnýNiekde som čítal, že je dobré pridávať aditívum do nafty. Nemám s tým však žiadne skúsenosti. Niekde tvrdia, že by sa malo pridávať a niekde zase, že by sa pridávať nemalo. Je teda potrebné pridávať aditívum do nafty alebo nie? Ak áno, možete mi odporučiť nejakú značku, ktorá je osvedčená? Mám Ford Focus diesel. Záleží to aj od typu auta a motoru? Ďakujem.
29. októbra 2015 o 19:40 #1025
AnonymnýPri kolísavej kvalite našej nafty by som raz začas nejaké aditívum odporúčal. Obzvlášť teraz v zime. Ja používam a mám vyskášané Castrol TDA. Je to prísada do motorovej nafty zlepšujúca vlastnosti paliva. Optimalizuje (zabraňuje) karbonizácii trysiek, upravuje (zvyšuje) cetánové číslo a tým aj efektivitu horenia nafty – zníženie dymivosti motora. Znižuje bod tuhnutia-vylučovanie parafínu z paliva.
Odporúčaná koncentrácia 1:1000.27. decembra 2015 o 23:20 #1179
Anonymnývyskúšaj produkty od firmy XADO alebo aditívum zo slovnftu českej výroby diesel aditív , mám asi 400 tis. km o ktorých viem na peugeote a používam xado a super
2. apríla 2016 o 14:08 #1288
AnonymnýJednoznačne Vif Super Diesel Aditiv. Vyrába ho rakúska firma, o kvalite nemusím veľa písať 🙂
Má takéto účinky:
Letná prísada do nafty SUPER DIESEL ADITIV zvyšuje cetánové číslo, a tým zlepšuje spaľovanie. Aditívum znižuje hlučnosť motora a skracuje studený štart. Multifunkčné prísada do motorovej nafty s protikoróznymi účinkami udržuje čistotu vstrekovacích trysiek vrátane otvorov, a zabraňuje zanášaniu citlivých súčastí motora karbónovými nečistotami. Letné aditívum do nafty chráni palivové čerpadlo pred opotrebovaním potlačením penivosti paliva v celom palivovom systéme. SUPER DIESEL ADITIV ochráni váš motor pred negatívnymi účinkami biozložky, ktorá je povinnou zložkou každého paliva. Ako aplikovať: Prípravok sa dávkuje v pomere 1:1000 do nádrže automobilu pred tankovaním. Dotankováním nádrže dôjde k premiešaniu aditíva s naftou.
Multifunkčná prísada do motorovej nafty s protikoróznymi účinkami, ktorá udržuje čistotu vstrekovacích trysiek a chráni palivové čerpadlo pred opotrebovaním. Predlžuje životnosť palivového systému a udržuje nízku spotrebu paliva.
Multifunkčná prísada do motorovej nafty s protikoróznymi účinkami, ktorá udrľuje čistotu vstrekovacích trysiek, vrátane otvorov.
- dokonale chráni palivové čerpadlo pred opotrebovaním.
- predlžuje životnosť palivového systému a udrľuje nízku spotrebu paliva.
- zvyšuje cetánové číslo, čím zlepšuje spaľovanie, zniľuje sa hlučnosť motora, uľahčuje sa a skracuje sa studený štart.
- Zaisťuje dokonalú starostlivosť o čistotu trysiek a zabraňuje zanášaniu citlivých súčastí motora karbónovými nečistotami.
- protipenivostné funkcie prísady potláča penenie paliva v celom palivovom systéme.
Skúsenosti užívateľov: http://aditiva.heureka.sk/vif-super-diesel-aditiv-letny/recenze/#section
2. apríla 2016 o 14:14 #1289
AnonymnýA môžeš si pozrieť aj tento test aditívov, kde tiež Vif vyhral (vyhral všetky testy, na ktorých sa zúčastnil) http://www.auto.cz/test-zimnich-aditiv-nafty-dva-vyrobky-totalne-propadly-78278
Keď som mal dieslové auto, tiež som ho používal. Občas používam aj do benzínového auta (Vif Super Benzin Aditiv) 🙂
2. apríla 2016 o 14:32 #1291
AnonymnýTankovat do fordu diesel vraj iba s aditivom.
5. apríla 2016 o 1:03 #1296
AnonymnýPre každé vozidlo s moderným dieslovým motorom by som jednozačne odporúčal aspoň raz za 3-5 plných nádrži tj. cca každých 3-5000 km naliať do plnej poriadne aditívum-VIF, TDA a pod. Neviem aký máte Ford, ale ak 1,8 TDCi so vstrekovaním Delphi, tak vtedy aj do každej prvej. Tento vstrekovací systém sa nechvalne preslávil vysokou citlivosťou na kvalitu stredo-východoeurópskej nafty.
-
AutorPríspevky
Musíte byť prihlásený any ste mohli odpovedať na túto tému