Ahoj, plnohodnotné 7-miestne vozidlá sú len VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy, Renault Espace, Fiat Ulysse, Lancia Zeta, Peugeot 806 a 807, Citroen Evasion a C8, Mazda MPV- samozrejme tých aut je viac, nebudem menovať všetky. Opel Zafira a ani VW Turan medzi plnohodnotné 7-miestne vozidlá nepatria. Treba si uvedomiť na čo budete využívať 6 a 7 sedačku, treba si sadnúť, vyskúšať, zhodnotiť priestor. Zistíte, že Zafira aj Turan sú malé autá a priestor na sedenie je malý a aj kvalita sedenia je horšia.
Ja mám Fiat Ulysse 2,0 JTD – model vyrábaný do roku 2002. Mám ho už 6 rokov, kupoval som ho 7 ročné a s autom som spokojný. V roku 2002 sa začala vyrábať nová modelová rada a vyrába sa do teraz. Fiat Ulysse, Peugeot 806 od r.2002 – 807 aj Citroen Evasion od r.2002- C8 sa vyrábajú v tej istej továrni a v podstate až na malé rozdiely ide to isté vozidlo. Novšiu verziu vyrábanú od roku 2002 už ponúka len Fiat, Peugeot a Citroen.
Ja sa teraz rozhodujem pre druhé menšie, vozidlo, ktoré však v prípade potreby nahradí plnohodnotne 7-miestne. Ako top som vybral Fiat Multiplu vyrábanú od r.2006. Pozerám všetky značky, čítam recenzie, poznatky a ešte som sa nerozhodol. Zatiaľ je to Multipla, má 6 plnohodnotných sedačiek, ktoré sa v drehej rade dajú lubovolne vyklikať.
VW aj Seat sú v podstate tiež z tej istej linky, ale Seat je určite poruchovejší. Pozri odborné recenzie.
Malá rada na záver: každé auto počas výroby prešlo nejakými zlepšeniami, tak si pozri kedy a o aké zmeny išlo. Potom si zisti aj ktoré motory sú v danom aute vydarené a ktoré sú zlé. A zháňaj až po celkovom zhodnotení všetkých poznatkov.
Pomohlo?