Ahojte, mam Nubiru 1,6 rv 98 na LPG – stary podtlakovy system BRC a nasledovny problem – v teplom pocasi nad 20-25C stupnov motor po nastartovani na benzin okamzite skape, nedrzi otacky, a v poslednej dobe uz ani pridavanie plynu nepomaha. To iste ak ho prepnem na LPG. Za studena ide v pohode, drzi otacky ako ma. Ked tlacim na plyn aby to neskapalo a zohreje sa, motor ide v poriadku. Okrem toto este jeden problem – na benzine za studena vynechavaju 2 valce, na LPG nie. A teraz co s tym bolo robene. Mechanicky vycistene vstrekovace, rozobrata a vycistena skrtiaca klapka, zaslepeny EGR ventil, nove sviecky NGK a dekel pod nimi + kable, cievka, nova lamda sonda, nove tepelne cidlo pre riadiacu jednotku. Voda v chladeni neunika, takze tesnenie pod hlavou prasknute asi nie je. Mozno som na nieco zabudol co s tym bolo robene, pokusov bolo dost. Riadiaca jednotka nehlasi ziadnu chybu, len motor skratka po nastartovani za tepleho pocasia ide k zemi. Znamy, co ma 3 tieto auta a pozna ich velmi dobre, uz nema ziaden napad v om by to mohlo byt, rozobral to asi 8x a menil vyssie spomenute veci. Problem je zjavne v teplote, ale v com presne nikto nevie. Vynechavanie valcov na benzin moze byt iny nesuvisiaci problem. Ak niekoho napadne v com je pes zakopany a co skutocne pomoze tak to musi byt technicky genius…rad vyskusam cokolvek. Motor ma velmi dobre tlaky preto sa oplati aj tuto staru sunku dat do poriadku. Vopred dakujem za pomoc. R.